OTP BANK LIGA

Magabiztos győzelem a Balaton partján

Szervezett játékkal, Haraszti, Mitrovics és Oliveira góljaival nyertük meg a mérkőzést.

Fülledt melegben kezdődött az OTP Bank Liga 6. fordulójának zárómérkőzése Siófokon, ahova ezúttal is szép számú szurkolótábor kísérte el csapatunkat. A kezdő tizenegyünk megegyezett az elmúlt hétvégén a Haladás elleni hazai mérkőzésen kezdő csapattal.

Az első helyzetig öt percet kellett várni, amikor az elmúlt szezonban (tavasszal már a Vidi kölcsönjátékosaként) még Siófokon focizó Haraszti Zsolt szöglete után Szekeres lőhetett kapura hét méterről, jobb lábas próbálkozását azonban kivágta egy védő. Négy perccel később Brachi lőtt kapura 25 méterről, kicsit jobbról, de Kurucz fogta a labdát. Mielőtt letelt volna az első negyedóra, megszereztük a vezetést. Haraszti és Kovács indult meg a siófoki kapu felé, előbbi csinált egy cselt, két védő összeszaladt, középpályásunk pedig már a tizenhatosnál járt egyedül, felnézett és jobbal a jobb alsóba lőtt (0-1).

A gól után kicsit feljebb tolta védekezését a hazai csapat, Sipos próbált osztogatni, de nem sok sikerrel. Jól szűrtünk és nyugodtan játszottunk. Nagy helyzet nélkül teltek a percek, a védelem mögé ívelt labdákkal próbáltunk gólt szerezni, leginkább Tóth Balázs irányította ezeket az akciókat. Az első siófoki lehetőség a 38. percben adódott, amikor Windecker lőtt jobbal a jobb felső fölé. A 44. percben aztán nagy lehetőséget alakítottunk ki, de gólt sajnos nem szereztünk. Tóth Balázs ívelt, Kovács lekészítette a labdát Renato Netónak, aki ahogy átvette, egyből kapura is tört, de kicsit hosszan tolta meg, Kurucz kapus pedig jó ütemben érkezett. Ez a mozdulat egyben az első félidő végét is jelentette.

A második játékrészben sem tudott mit kezdeni a védekezésünkkel a Siófok, egy-két átlövéssel próbálkoztak, de ez sem jelentett veszélyt Bozsovics kapujára. Mi tartottuk a labdát, Haraszti és Gyurcsó révén pedig veszélyesek voltunk a széleken. Az 52. percben pont ők ketten hoztak össze helyzetet egy remek kontrából. Siófoki szöglet után a gólszerző indította Gyurcsót, aki elrobogott a jobb oldalon, csinált egy cselt befelé, ballal lőtt, Kurucz a helyén volt és védett. Alig tíz perccel később Gyurcsó ívelt be egy szabadrúgást, Renato Neto fölé fejelte a labdát. A félidő közepén több sárgát is kiosztott Kassai, nekünk egyet, a hazaiaknak hármat. A 67. percben egy középre lőtt labdát Kovács rúgott kapura, kicsit lecsúszott a labda, így pont Kurucz kezébe ment. Kicsit később Torghelle lépett ki a bal oldalon, 12 méterről jobbal lőtt, Kurucz védte a próbálkozást. Az ellentámadás után Dajic bal oldali lapos beadását Bozsovics fogta. A 76. percben Deák kapott pirosat, miután a tizenhatos vonalán Kováccsal szabálytalankodott. A szabadrúgást Mitrovics jobbal a kapu jobb oldalába tekerte (0-2).

Két perc múlva a felfutó Brachi bombázott jobbal a jobb alsó mellé, majd fél perc múlva Oliveira szerzett labdát a siófoki térfél közepén, Torghelléhez passzolt, aki csinált egy cselt, de a lövés pillanatában szerelték. Újabb fél perc elteltével Gyurcsó lőtt egy pattanás után 16 méterről, nagyot védett Kurucz, a kipattanóra hiába csapott volna le Torghelle, lesen volt. Miután a mi helyzeteink kimaradtak, a Siófok szépített, egy jobb oldali akció után Zamostny lőtt jobbal a bal alsóba hét méterről (1-2).

A gól egyáltalán nem zavarta meg csapatunkat, továbbra is támadásban maradtunk. A 85. percben Vinícius fejesét még fogta Kurucz, a 89. percben azonban Oliveira lövése ellen már tehetetlen volt. Mitrovics parádésan ugratta ki középpályásunkat a bal oldalon, aki gyönyörű mozdulattal ballal a hosszú sarokba emelte a labdát (1-3).

Kassai Viktor a gól után nem sokkal lefújta a mérkőzést, így magabiztos játékkal és szép gólokkal 15 év után újra győztünk Siófokon, és a tabella ötödik helyén állunk, mindössze egy ponttal lemaradva az éllovas MTK mögött.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek