INTERJÚ

Remekül sikerült Papp és Hudák első vidis edzőtábora

Csapatunk két fiatal első edzőtáborozóját arra kértük, értékeljék az elmúlt másfél hetet, és beszéljenek az élményeikről, terveikről is.

- Befejeződött az első felnőtt edzőtáborotok, hogy éreztétek magatokat az elmúlt tíz napban?

Papp Máté: "Nagyon komoly munkát végeztünk el Ausztriában. Amikor elindultunk, volt egy elképzelésem azzal kapcsolatban, hogy mit is várok az edzőtábortól. Manuel, aki az NB III-as csapatnál volt legutóbb az edzőm, azt mondta nekem, hogy 45 perc játéklehetőséget biztosan kapok majd, ennyi idő alatt adjak ki magamból mindent, és mutassam meg, mire vagyok képes. Ehhez képest óriási öröm volt számomra, hogy háromszor 45 percet kaptam José Gomestől. Valamennyi játékos nagyon barátságos és segítőkész volt velünk, egyáltalán nem éreztették azt, hogy mi első alkalommal edzőtáborozunk a csapattal."

     
   
  Papp Máté közel járt a gólszerzéshez a Jenbach ellen, fejese alig kerülte el az osztrák csapat kapuját.  
     

Hudák Martin: "Én is teljesen pozitívan értékelem az edzőtábort, és valóban mindenki nagyon sokat segített nekünk, nem csak a meccseken és az edzéseken, de a pályán kívül is. Az edzéseket nagyon élveztem, mert annak ellenére, hogy iszonyatosan kemény munkát végeztünk el, sosem voltak unalmasak vagy egyhangúak a foglalkozások. Az első edzőmeccsen még nem léptem pályára, de a Steaua és a Karlsruhe ellen kaptam összesen körülbelül 40-45 perc játéklehetőséget, és úgy érzem, sikerült jó teljesítményt nyújtanom, főleg a német csapat ellen.

- Máté, te eredetileg középpályás vagy, a felkészülési meccseken viszont mindhárom alkalommal Marco Caneira mellett szerepeltél középső védőként. Hogy sikerült megbarátkoznod ezzel a poszttal?

Papp Máté: "Megmondom őszintén, először csodálkoztam is, hogy José Gomes nem az eredeti posztomon számít rám, hiszen korábban még sosem játszottam belső védőt. Azonban mérkőzéseken, Marco Caneira annyira sokat segített nekem, hogy végül sikerült nagyobb hiba nélkül lehoznom a három mérkőzést. Marco minden tekintetben igazi példakép a futballpályán és azon kívül is. Olvastam a Vidi tavaszi magazinjában, hogy sokan tanár úrnak nézik őt civilben. Nos, ő nem csak civilben olyan, mint egy tanár, hanem a pályán is, és ezt az elmúlt másfél hétben magam is megtapasztalhattam."

- Mi az amit az edzőtábortól kaptatok, mi az amivel sportolóként már többek vagytok, mint mondjuk két héttel ezelőtt? Milyen célokat sikerült kitűznötök magatok elé?

Papp Máté: "Talán azt emelném ki, hogy most már a saját bőrünkön is megtapasztaltuk azt, hogy hova is tartunk. Nyilván valamennyiünk célja az, hogy profi futballistává váljunk. Ami számomra külön motiváció volt, hogy együtt készülhettem Filipe Oliveiraval, aki Chelsea-játékosként angol bajnoki címet is szerzett, nekem pedig gyerekkorom óta a kedvenc külföldi csapatom a Chelsea, szóval ez az egész olyan fantasztikus volt. Szeretnék ehhez a Vidihez tartozni. Tudom, hogy nagyon sokat kell még fejlődnöm, de ahogy eddig is, ezután is mindent megteszek az edzéseken, és a mérkőzéseken."

Hudák Martin: "Nagyon érdekes volt belülről megtapasztalni mindazt, amit eddig félig-meddig kívülállóként is láttam, azaz, hogy mennyire profin működő klub a Videoton FC. Szeretnék én is néhány éven belül stabil NB I-es futballista lenni a Vidiben. A példa adott számunkra, hiszen Szolnoki és Gyurcsó is a Puskás Akadémiáról kerültek a Videotonba, ahogy Kleinheisler és Zsótér is. Úgy gondolom, ha elég kitartóak és elszántak leszünk, akkor nekünk is sikerülhet. Mindenesetre az esélyt ezzel az edzőtáborral megkaptuk, most ismét rajtunk a sor, hogy bizonyítsunk."

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek