IGAZOLÁS

Feczesin Róbert a Vidibe igazolt

A 28 éves, 11-szeres válogatott támadó a kilences számú mezt kapja majd.

Feczesin Róbert 1986. február 22-én született Budapesten. Utánpótlás játékosként sorrendben a Dabas, a Vasas és az Újpest csapataiban szerepelt, első profi klubja is az Újpest volt, majd Sopronban játszott. 2007-2012 között az olasz Brescia alkalmazta. Ötéves lombardiai légióskodását kétszer szakította meg, először a Debrecen, majd az Ascoli együtteseinél focizott kölcsönben, utóbbi klub le is igazolta 2012-ben. A 2013-2014-es szezont a másodosztályú Padovánál töltötte, onnan érkezett Székesfehérvárra. A magyar válogatottban 11-szer jutott szóhoz és 4 gólt szerzett.

"Feczesin Róbert a legjobb labdarúgó korban van, aki Magyarországon nevelkedett, de hosszú évek óta Olaszországban játszott, tehát megfelelő nemzetközi rutinnal is rendelkezik. Gólérzékeny, rendkívül jó a fejjátéka, ő az a csatár, aki Nikolics mellett a Vidi erőssége lehet a támadójátékban" - mondta Burcsa Győző.

"Bár négy évvel ezelőtt rövid ideig játszottam Debrecenben, összességében nyolc év után térek vissza Magyarországra. Nem akartam már mindenáron külföldön játszani, gondolkodtam a hazatérésen, a Videoton FC pedig megkeresett, komolyan érdeklődött irántam és megegyeztünk. Az egyik legjobb barátom Sándor György, akivel annak idején együtt mutatkoztunk be az Újpest felnőtt csapatában, úgyhogy közeli ismerőst is üdvözölhetek az öltözőben. Folyamatosan követtem a magyar bajnokságot, tudom, hogy a Vidi tavaly nem az őt megillető helyen végzett, azon leszek, hogy ez idén megváltozzon. Minden adott a jó munkához a klubnál, remélem, hogy a játékommal a csapat segítségére tudok lenni" - nyilatkozta a vidi.hu-nak Feczesin Róbert, aki a kilences számú mezben szerepel majd.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek