Lang Ádám a Vidiben folytatja

A 22 éves válogatott védő a Győri ETO csapatától érkezik Székesfehérvárra, 3 évre írt alá. 

Lang Ádám 1993. január 17-én született Veszprémben, ott is kezdett el focizni, két évvel ezelőtt igazolt az ETO-hoz, ahol három szezon alatt 57 bajnokit játszott. A magyar válogatottban 2014 májusában, a dánok elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be, amit azóta négy fellépés követett a nemzeti csapatban. 2013-ban bajnoki címet és Szuperkupát nyert a Győrrel.

"Voltak megkereséseim más csapatoktól is, de mindent mérlegelve a Vidi ajánlata volt a legjobb. A Vidi egy nagy klub, amelyik nagy célokért küzd, és amelyikben szem előtt vagyok a válogatott szempontjából is. Ehhez persze először is stabilan kell játszanom, ami nem lesz könnyű, hiszen kitűnő belső védők szerepelnek a Vidiben. De soha nem féltem a munkától, edzéseken és meccseken is mindig a maximumot nyújtom. Új vezetőedzővel kezdtük a szezont, minden játékos tiszta lappal indult. Mindent meg fogok tenni, hogy a kezdőbe kerüljek. Több játékost ismerek a válogatottból, ez is segítette a beilleszkedésemet, de amúgy is társasági embernek tartom magam, és az a tapasztalatom az elmúlt néhány nap alapján, hogy egy roppant befogadó közegbe csöppentem" - mondta Lang Ádám a vidi.hu-nak.

"Fiatal kora ellenére rutinos játékos Lang Ádám, aki a klubcsapatában és a válogatottban is kiegyensúlyozott játékot mutatott, legutóbb épp Juhász Roland oldalán a finnek elleni Eb-selejtezőn. A klub hosszú távú koncepciójába illeszkedik. Szerettük volna megszerezni, örülök, hogy sikerült" - nyilatkozta Burcsa Győző klubigazgató.

 

 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek