KÖZLEMÉNY

A Videoton FC üdvözli az MLSZ szurkolói kártyával kapcsolatos döntését

Klubunk a Sóstói Stadionban, az elmúlt idényhez hasonlóan, továbbra sem teszi kötelezővé a szurkolói kártya használatát.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének döntése alapján a szövetség az OTP Bank Liga 2015-2016-os versenyévadában a szurkolói kártya kötelezettségének kérdését a szervező klubok hatáskörébe utalja. A Videoton FC üdvözli a szabályrendszerben történt változtatást, amellyel a következő idényre a szurkolói kártya kötelezettségből egy, a szurkolók minél jobb kiszolgálását segítő, kényelmi szolgáltatássá válik.

Élve az MLSZ nyújtotta lehetőséggel a Videoton FC a Sóstói Stadionban, az elmúlt idényhez hasonlóan, továbbra sem teszi kötelezővé a szurkolói kártya használatát. A kölcsönös bizalomra épülő, egy idényre szóló időszak ugyanakkor mind a klubra, mind a szurkolókra komoly felelősséget ró, hiszen a szövetség elnöksége a következő szezon végén visszatér a kérdésre, és megvizsgálja a döntés hatásait a szurkolásra vonatkozó szabályok betartására.

A Videoton FC ezért a közös célokon alapuló együttműködés érdekében kéri a Sóstói Stadionba kilátogató szurkolókat, hogy segítsenek megmutatni, kialakulhat egy olyan szurkolói kultúra, amelynél nem kell attól tartani, hogy méltatlan hangnemű skandálások vagy más jellegű rendbontás miatt a klubot a korábbiakhoz hasonló, jelentős fegyelmi büntetésekkel sújtja az MLSZ vagy az UEFA.

Fontos azt is kiemelni, hogy a kártyahasználat a jövőben jelentős előnyt biztosít a szurkolók számára, hiszen megkönnyíti a jegyhez jutást és a stadionba való belépést. A kártya nélkül mérkőzésre kilátogató szurkolóknak a törvényi előírások betartása miatt továbbra is minden esetben hitelt érdemlően meg kell adniuk a személyes adataikat a jegy vásárlásakor.

A Videoton FC a Sóstói Stadion hamarosan sorra kerülő rekonstrukciója során kifejezetten olyan technikai fejlesztések megvalósítására törekszik, amelyek számos kényelmi szolgáltatást lesznek képesek nyújtani a klubkártyával rendelkező szurkolóknak.

Szerző: Videoton FC

Fotó: vidi.hu

További hírek