VIDEOTON FC - BUDAPEST HONVÉD 3-0 (2-0)

Magabiztos győzelemmel debütált Horváth Ferenc a Vidi kispadján az élvonalban

Végig nagy fölényben futballoztunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki.

Az elmúlt napok esőzése után kellemes őszi időben kezdődött szombaton kora este a Vidi - Honvéd bajnoki mérkőzés. A kezdés előtt klubunk egykori kiváló játékosát, Csucsánszky Zoltánt köszöntötték 50. születésnapja alkalmából. Külön érdekesség, hogy élete egyik legemlékezetesebb mérkőzését éppen a Honvéd ellen játszotta, az akkori bajnokcsapatot 3-1-re győzték le Székesfehérváron, Csucsánszky mesterhármasával. Az ünnepelt ugyan nem tudott a mérkőzésre kilátogatni, hiszen a Vidi U19-es együttesének - melynek ő a vezetőedzője - Debrecenben volt bajnokija, de a több mint 2000 néző így is nagy tapssal köszöntötte!

Jól kezdtük a meccset, a 2. percben Stopira beadását vágta ki pár méterről szögletre az egyik fővárosi védő Feczesin elől. A 10. percben Gyurcsó tekert kapu elé, Simon robbant be, de fejese nem talált kaput. Három perccel később Nego futott el a jobb szélen, beadása pont jó volt Gyurcsónak, aki át is vehette a labdát, majd megnézte a jobb alsót, de 12 méterről kapu mellé lőtt. A 17. percben jártunk, amikor Gyurcsó szögletét Vinícius fejelte öt méterről kapu fölé. Öt perc múlva sérülés miatt le kellett cserélni Stopirát, helyére Szolnoki állt be. A 34. percben rövid idő alatt mindkét kapuban megpihent a labda, de míg a Honvéd leshelyzetből szerzett gólt, addig fél perccel később mi érvényes találatot szereztünk. Gyors kontra végén Gyurcsó tekert kapu elé, Feczesin pedig csukafejessel bevette a kispesti kaput! (1-0).

A félidő vége előtt tovább növeltük előnyünket. A 45. percben Szolnoki beadását követően a labda Gyurcsó elé pattant az egyik vendég védőről, középpályásunk pedig 16 méterről okosan a bal alsóba lőtte a labdát! (2-0).

A második félidő elején Suljic harcolt ki szabadrúgást 17 méterre a vendég kaputól, a labda mögé Gyurcsó állt, azonban a középre tartó löket nem okozott gondot Kemenesnek. A 60. percben tömegjelenet alakult ki a mi térfelünkön. Úgy tűnt, Youla megütötte Szolnokit, ebből bontakozott ki egy kisebb adok-kapok. Meglepetésre Iványi nem vette elő a piros lapot, ellenben sárgát mutatott fel Youlának, Szolnokinak, valamint Danilovicsnak is. Szerencsére nem durvult el a meccs, három perccel később Suljic beadását Feczesin lőtte kapásból szépen kapura, Kemenes nagyot védett. A szögletet Gyurcsó tekerte középre, Juhász emelkedett a legmagasabbra, és hat méterről a jobb kapufa segítségével sikerült a labdát Kemenes kapujába fejelnie. (3-0).

Két perccel később Gyurcsó néhány lépésről lőhetett volna a Honvéd kapujába, azonban a labda fölé szállt. A 69. percben Oliveira ugratta ki pazar labdával Gyurcsót, aki százszázalékos helyzetben lőtt kapu mellé. Tíz perccel a vége előtt Nego 15 méterről lőtte volna ki a jobb alsót, de Kemenes hatalmas bravúrral védett. A 88. percben egy távoli lövéssel sikerült meglepni Danilovicsot, aki azonban végül szögletre tisztázott. Egy perccel később Szolnoki ugratta ki remekül Gyurcsót, aki elvitte Kemenes mellett is a labdát, éles szögből üres kapura lőhetett volna, helyette önzetlenül Feczesinnek tette vissza lövőre, de rövid volt a passz, és megszerezte a labdát az egyik vendég védő.

Ez volt a találkozó utolsó momentuma, csapatunk nagyon meggyőző játékkal nyert a Honvéd ellen, és a tabella 7. helyéről várhatjuk a folytatást, vagyis a 13. fordulót, amikor Szombathelyre látogatunk.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek