Késedi Gábor a Videoton FC új vezető-videóelemzője

A szakmai stáb legújabb tagja a válogatott Eb-meneteléséből is kivette a részét – keddtől már Henning Berg munkáját segíti.

Kedden aláírta szerződését és munkába is állt a Vidi szakmai stábjának legújabb tagja, Késedi Gábor, aki vezető-videóelemzőként segíti majd Henning Berg és a többi edző munkáját.

A 37 esztendős szakember a Magyar Labdarúgó-szövetségtől érkezik Székesfehérvárra, ahol először az utánpótlás-válogatottak mellett dolgozott (többek között az U19-es Eb-n Mészöly Géza mellett) majd Dárdai Pál és Bernd Storck stábjának volt a tagja, így videóelemzőként természetesen a sikeres franciaországi Eb-n is részt vett.

Késedi Gábor videóelemzői munkája mellett A-licenccel is rendelkezik, korábban tíz éven keresztül a Vasas utánpótlásában dolgozott.

„Szeretném mindkét félnek megköszönni a lehetőséget – az MLSZ-nek és a szövetségi kapitánynak azt, hogy a válogatott mellett dolgozhattam az elmúlt időszakban, a Videoton FC-nek pedig azt, hogy olyan jövőképet vázoltak fel számomra, amelynek örömmel leszek részese. Kicsit hiányzott már a klubfutball, az, hogy mindennapi kapcsolatban legyek a stáb többi tagjával és a játékosokkal is. Úgy gondolom, hogy a Vidinél minden adott ahhoz, hogy szakmailag megújuljak és tovább is fejlődjek. A csütörtöki mérkőzésen nagyon tetszett a játékosok hozzáállása, látható volt, hogy Henning Berg mit szeretne és hiszem, hogy ennek hosszú távon is meg lesz az eredménye. A klub profizmusa és a stáb szakmaisága miatt úgy gondolom, hogy reális esély van arra, hogy a kitűzött jelentős célokat elérje majd a csapat a szezon során“ – mondta első székesfehérvári munkanapján Késedi Gábor, aki természetesen már Moldovába is elutazik a csapattal.

„Már többször is elmondtam, hogy folyamatosan keressük a fejlődési lehetőségeket, amelyek biztosítják azt hogy egy magasabb szintre lépjünk. Balogh Tamás remekül dolgozott videóelemzőként az elmúlt fél évben, de szükségünk van arra, hogy folytassa a játékosmegfigyelői munkáját, viszont úgy gondolom, hogy a klub céljaihoz tökéletesen illeszkedik Késedi Gábor személye, aki válogatott szinten bizonyított Dárdai Pál és Bernd Storck stábjában is. A mai modern futballban nélkülözhetetlenné vált a videóelemző szerepe, nagyon fontos pozícióról van szó, ő pedig ebben a szerepkörben a legelismertebb hazai szakember, így örülök, hogy olyan víziót tudtunk számára megmutatni, amely elnyerte a tetszését és csatlakozott hozzánk. Ez is azt bizonyítja, hogy erős, ambiciózus klub a Vidi“ – nyilatkozta sportigazgatónk, Kovács Zoltán.

A csapat mellett tavasszal videóelemzőként is dolgozó Balogh Tamás a jövőben eredeti pozíciójában, játékosmegfigyelőként dolgozik majd Hadnagy Zsolt mellett. 

Szerző: Gressó Gergely

Fotó: vidi.hu

További hírek