SÓSTÓI STADION

Elkezdődött a Sóstói Stadion építése

A közbeszerzésen nyertes Sóstó Konzorciumnak 14 hónap áll rendelkezésére, hogy elvégezze a munkát, így a tervezett határidőre, 2017-18 fordulójára felépülhet az új stadion.

A szerda reggeli munkaterület átadásra a konzorcium képviselői és a műszaki ellenőr mellett a munkagépek is megérkeztek a Sóstói Stadionba, így ma már a tényleges munka is elkezdődött Sóstón.

"Horváth László, a Sóstó Konzorcium projektvezetője kiemelte, az első szakaszban – amely az időjárástól függően két-két és fél hónapot vehet igénybe – a meglévő épület további bontási munkálatait, valamint az új lelátó karéj földmunkáit és a mélyalapozást végzik el. Ezt követően kezdődik a monolit és az előregyártott vasbeton szerkezetek kivitelezése. A stadionépítés 12,9 milliárd forintból valósul meg, melynek költségei tervezéssel, műszaki ellenőrzéssel, területvásárlással és a környezet rendezésével együtt 14,3 milliárd forintot tesznek ki. A Sóstói Stadion – a stadionra és a környezetére fordított költségeket is beleszámítva – 3200 euro/szék összegből épül meg. A beruházást teljesen állami forrásból kívánja a város megvalósítani. Az építkezésre legfeljebb 14 hónap áll rendelkezésre, hogy az új stadion 2017-2018 fordulójára elkészüljön." - áll a Székesfehérvár polgármesteri hivatala által kiadott közleményben.

Honlapunkon természetesen folyamatosan tájékoztatjuk majd szurkolóinkat az új Sóstói Stadion építéséről.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek