Csrepka Tamás: "Boldogok vagyunk, hogy sikerült teljesítenünk a kitűzött célunkat"

U18-as női csapatunk két fordulóval a szezon vége előtt megnyerte a bajnokságot. Csrepka Tamás vezetőedző mellett a csapat legeredményesebb játékosa, Trampler Kinga csapatkapitány is értékelte a szezont.

A múlt hétvégén Kaposváron lépett pályára a Vidi U18-as leány-csapata, és a 3-2-es fehérvári győzelem azt jelentette, hogy két fordulóval a szezon vége előtt megnyerték a bajnoki címet a hölgyek, azóta pedig a Gyirmót otthonában is nyertek 4-1-re. Csrepka Tamás vezetőedző, valamint Trampler Kinga csapatkapitány értékelte a szezont és a bajnoki címet.

"Nagyon boldogok vagyunk, hiszen sikerült teljesítenünk a szezon elején kitűzött célunkat, és megnyertük a bajnokságot. A csapat magja lassan 4-5 éve együtt dolgozik, úgyhogy nem is lehetett kérdés, hogy a bajnoki aranyért kell küzdenünk. A versenykiírás szerint az, hogy elsők lettünk, nem jogosít fel bennünket arra, hogy a következő szezonban a kiemelt bajnokságban szerepeljünk - hiszen nincs feljutás és kiesés sem - ugyanakkor minden követ megmozgatunk azért, hogy sikerüljön a következő idényben a legjobbak között szerepelnünk, aztán majd meglátjuk, sikerül-e, vagy sem. A lányok fejlődése szempontjából nagyon fontos lenne, hogy a legmagasabb osztályban szerepelhessünk, hiszen akkor minden mérkőzésünk olyan színvonalú lenne, mint amilyen a Kaposvár elleni bajnokink volt. Fontos megjegyezni azt is, hogy ezek a fiatal lányok alkotják a felnőtt, NB II-es csapat keretének nagy részét, vagyis egész szezonban kettős terhelés mellett futballoztak. Ez leginkább amiatt okoz fejtörést számunkra, mert a szabályok szerint egy hétvégén maximum három félidőt játszhatnak a játékosok, akik számára nyilván igen komoly megterhelést jelent a heti négy edzés mellett az, hogy egy hétvégén akár 135 percet is focizniuk kell. Nagyon jó lenne, ha pár éven belül arról beszélgethetnénk, hogy Székesfehérvárnak NB I-es női csapata van, azt azonban figyelembe kell venni, hogy 18-19 éves korban a lányok többsége főiskolára vagy egyetemre jelentkezik, emiatt pedig más városba költöznek, és nehéz, vagy szinte lehetetlen egyben tartani a csapatot. Emiatt pedig tényleg nehéz évekre előre tervezni, úgyhogy egyelőre kiélvezzük a mostani sikerünket, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő" - nyilatkozta honlapunknak Csrepka Tamás vezetőedző.

"Fantasztikus érzés bajnoknak lenni. Külön öröm számunkra, hogy a legnagyobb riválisunk, a Kaposvár otthonában nyertük meg a bajnokságot. Sajnos az NB II-es felnőtt csapattal nem úgy sikerült a szezonunk, ahogy terveztük, de az U18-as bajnoki cím sok mindenért kárpótol bennünket. Van még egy forduló a szezonból, azt is szeretnénk megnyerni, és akkor elmondhatjuk magunkról, hogy veretlenül lettünk bajnokok. A nővérem és édesapám is futballozott, így nem volt egy percig sem kérdés, hogy én is focizni fogok. 10 éves koromban kezdtem az általános iskolában megismerkedni a labdarúgással, a Vidiben pedig négy éve játszom. Nagyon szeretem a klubot, és bár ősztől Győrben fogok tanulni, mindenképp a Vidi focistája szeretnék maradni, és bízom benne, hogy a jövőben is sok szép sikert fogunk elérni a csajokkal" - nyilatkozta honlapunknak Trampler Kinga, aki az U18-as csapatban 19 bajnokin 41 gólt szerzett, a felnőttek közt az NB II-ben pedig 20 találkozón 14-szer volt eredményes.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek