Bravúros győzelemmel ugrott a tabella élére a Vidi II

Második csapatunk Elvir Hadzic góljával 1-0-ra nyert Kaposváron, és vezeti az NB III-as bajnokságot.

Tímár Krisztián együttese Kaposvárra látogatott vasárnap délután. Mivel a listavezető Érd csupán döntetlent játszott szombaton, így a két csapat annak tudatában lépett pályára, hogy aki megszerzi a 3 pontot, az a tabella élére ugrik. Az NB I-es csapat keretéből ezúttal Hársfalvi, Mocsi, Tóth, Bolla és Szabó játékára számíthatott a Vidi II vezetőedzője.

A hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, Szakály távoli lövését Hársfalvinak kellett a felső léc alól bravúrral kitornáznia. A folytatásban a mieink nagyon fegyelmezetten futballoztak, sokat birtokoltuk a labdát - amit a hazai drukkerek olykor hangos füttyszóval "jutalmaztak" - igazán nagy gólhelyzetet viszont nem sikerült kialakítanunk, igaz, Szakály lövésén kívül a Kaposvár sem tudott veszélyeztetni.

A második félidő elején Andorka néhány lépésről a felső lécet találta telibe, majd Hadaró később pedig Kollega fejese jelentett veszélyt. A mérkőzés 69. percében egy szép támadás végén Elvir Hadzic 20 méterről kilőtte a hazai kapu jobb alsó sarkát (0-1).

A találkozó utolsó 20 percében fiatal csapatunk nagyon szervezetten védekezett, így végül teljesen megérdemelten nyert a bajnokesélyes Kaposvár otthonában. Hét fordulót követően 5 győzelemmel és 2 vereséggel, 15 pontot szerezve vezetjük az NB III Nyugati csoportját. Jövő héten a Csepelt látjuk vendégül Sóstón.

TÍMÁR KRISZTIÁN: "Hatalmas fegyvertény, hogy nyerni tudtunk a bajnokesélyes Kaposvár otthonában, akiknek nem titkolt céljuk, hogy feljussanak az NB II-be. A találkozó nagy részében a mi akaratunk érvényesült. A második félidőben volt egy erős negyedórája a Kaposvárnak amikor például a felső lécet is eltalálták, de ezt leszámítva nem igazán tudtak gólhelyzetbe kerülni. Fiatal játékosaim közül többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, gratulálok mindenkinek!"

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: sonline.hu / Lang Róbert

További hírek