VIDI II

5-1-re nyertünk az Érdi VSE ellen

Menyhárt Zsombor és Tóth Tamás Vid is duplázott, Ambach Arnold pedig feltette a pontot az i-re. 

Szombat délelőtt lejátszotta az első "tavaszi" bajnokiját NB III-as csapatunk az Érdi VSE ellen. A mieink a szezon első fordulójában 2-1-es vereséget szenvedtek Érden, de nem csak a visszavágás miatt volt fontos a szombati találkozó, hiszen Imrik László fiatal csapata a forduló előtt kieső helyen állt, így mindenképp fontos volt megszerezni a 3 bajnoki pontot.

NB III Dél-Nyugati csoport, 2023-2024, Őszi szezon, 16. forduló

18 november szombat

Fehérvár FC II

5-1

Fehérvár FC Edzőközpont Székesfehérvár

Érdi VSE

Fehérvár FC II

Gergely Roland - Kiss Marcell , Husvéth Ádám , Horváth Gergő Ákos , Kiss Ádám - Molnár Csaba (Rétfalvi Zsombor 89') , Kecskés Máté (Balla Kevin Károly 79') - Csepregi Barnabás (Balogh Máté Zsolt 79') , Berki Marcell (Ambach Arnold 65') , Menyhárt Zsombor (Lehota Viktor Máté 89') - Tóth Tamás Vid

Érdi VSE

Kertész Ferenc István - Morvai Milán , Farkas Bálint (Kincses Márk 68') , Németh Gábor Vince , Juhász Botond Ferenc , Monori Norbert , Pál Szabolcs , Szabó Richárd (Kertész Bence 68') , Horváth Benedek László , Fülöp Noel , Göblyös Dániel Tamás

Játékvezetők

Takács Ákos

Bencze András, Molnár Alex,

A kezdőben kapott helyet Berki Marcell mellett két kooperációs-játékosunk is, Menyhárt Zsombor és Tóth Tamás Vid. Az első lehetőség épp Tóth előtt adódott a 13. percben, középre tartó lövését azonban védeni tudta a vendégek hálóőre. A folytatásban is a fehérvári fiatalok irányították a mérkőzést, a vendég érdiek csak rövid ideig tudták birtokolni a labdát. A 32. percben Tóth Tamás Vid használta ki a vendég védelem hibáját és 14 méterről szépen emelt a kifutó kapus fölött a hálóba (1-0). 

Tóth Tamás Vid

#23

Tóth Tamás Vid

Támadó

2023-2024 szezon

1 Meccs

2 Gól

90 Játszott perc

A második félidő elején ismét Tóth veszélyeztetett, közeli lövését azonban szépen védte Kertész. A 60. percben a semmiből egyenlített az Érdi VSE, egy sarokrúgást követően Farkas Bálint lőtt közelről a kapunkba (1-1). A bekapott gól szerencsére nem fogta meg fiatal együttesünket, három perccel később Menyhárt Zsombor kapott szép labdát Tóth Tamás Vidtől, és 14 méterről higgadtan helyezett a kapuba (2-1).

Menyhárt Zsombor

#82

Menyhárt Zsombor

Középpályás

2023-2024 szezon

0 Meccs

0 Gól

0 Játszott perc

A 70. percben ismét Tóth Tamás Vid volt eredményes (3-1), hat perccel később pedig Menyhárt Zsombor is megszerezte a második gólját (4-1). Az 5-1-es végeredményt Ambach Arnold állította be a 87. percben, miután kiharcolt egy büntetőt, odaállt a labda mögé és bár a 11-est Kertész védeni tudta, a kipattanót Ambach közelről az üres kapuba lőtte (5-1).

Ambach Arnold

#40

Ambach Arnold

Középpályás

2023-2024 szezon

17 Meccs

6 Gól

1233 Játszott perc

Az idei év utolsó bajnokiját jövő héten az FTC II otthonában játssza Imrik László fiatal csapata. 

(A nyitókép a duplázó Menyhárt Zsomborról a Fehérvár FC - Újpest FC NB I-es bajnoki mérkőzés után készült.)

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek